Τι Λάμπα LED να επιλέξω;

Τι Λάμπα LED να επιλέξω;

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει ευνοήσει την εξοικονόμηση ενέργειας στους λαμπτήρες εδώ και αρκετά χρόνια.

Με τη χρήση λαμπτήρων led στο χώρο μας έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να πολλαπλασιάσουμε την ένταση του φωτισμού με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά να επιλέξουμε κ το χρώμα του φωτισμού που έχουμε ανάγκη στον κάθε χώρο της οικίας μας. 

Η θερμοκρασία του φωτός μετριέται σε Kelvin και δηλώνει το χρώμα που αποδίδει ο λαμπτήρας. Έτσι διαμορφώνονται 3 βασικές κατηγορίες χρωματισμού:

1) 2.800Κ - 3.000Κ με φωτισμό κίτρινο, πολύ κοντά στους παλιούς λαμπτήρες πυράκτωσης. Τη συγκεκριμένη θερμοκρασία φωτός τη χρησιμοποιούμε κυρίως στην κρεβατοκάμαρα καθώς έχει την τάση να χαλαρώνει και να ηρεμεί.

2) 4.000Κ με λευκό φωτισμό, πλησιάζει στο φως της ημέρας και αποτελεί το πιο διαδεδομένο χρωματισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλόνι, χωλ κ μπάνιο.

3) 6.000Κ - 6.500Κ με ψυχρό φωτισμό, πλησιάζει αρκετά στο φάσμα του μπλε. Είναι η πιο συχνή θερμοκρασία φωτισμού των λαμπτήρων φθορισμού με εκτεταμένη χρήση σε σχολεία, νοσοκομεία και γενικότερα σε μεγάλες εγκαταστάσεις. Αρκετά έντονος φωτισμός που όμως μπορεί να γίνει κουραστικός σε πολύωρη χρήση. Συνήθως την επιλέγουν σαν φωτισμό στην κουζίνα όταν πρόκειται για οικιακή χρήση.

Επειδή ο φωτισμός στο χώρο σας αποτελεί προσωπική επιλογή, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.

Σκοπός μας να μείνετε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Μενού

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος